Kuřecí s liškovou směsí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní)
hrst lišek (dobré jsou i ryzce nebo václavky)
1 velká cibule
100 g slaniny
5 kuliček nového koření
5 kuliček jalovce
2 velké bobkové listy
čerstvý tymián
oblíbené koření na kuřecí maso (používám Bejbygril od Antonína)
2 PL másla
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, posypeme kořením a hladkou moukou.

  2. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu, všechno koření a orestujeme.

  3. Pak opečeme maso z obou stran, poházíme pokrájenými liškami, tymiánem a podlijeme vodou.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 30 minut, podle potřeby podléváme. Kdo by chtěl omáčku hustější, maso vyjme (uchovat v teple), vysmahne základ na tuk, popráší hladkou moukou a podlije.

  5. Prováří se ještě cca 15 minut.

  6. Podle potřeby dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!