Kuřecí s červenou řepou, hrubý bramborový knedlík

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Knedlík:
800 g brambor
1 vejce
100 g hrubé mouky
100 g krupice
sůl
Maso:
kuřecí čtvrtky
1 cibule
3 stroužky česneku
lžíce sádla
červená řepa
červená paprika
sůl
pepř
zásmažka (sádlo, hladká mouka)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Přidáme mouku, krupici, vejce, osolíme a promícháme. Vytvoříme válečky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 20 minut.

  2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a restujeme do hněda. Přidáme lžíci červené papriky, zamícháme. Přidáme kuřecí, restujeme do hněda z obou stran, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Poté kuře vyndáme a vývar přecedíme. Do vývaru přidáme nastrouhanou červenou řepu a dusíme. Mezitím kuře obereme. Až je řepa měkká, přidáme zásmažku na zahuštění. Povaříme, aby nebyla cítit mouka, přidáme kuřecí a odstavíme z plotny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!