Kuřecí rychlovka s domácím lečem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prsíčko
cibule
rajčata
paprika čerstvá
česnek
olej
sůl
pepř
koření čarodějka (nebo grilovací)
žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si na oleji usmažíme cibulku, pak přidáme pokrájenou papriku, rajče a vše podusíme.

  2. Kuřecí prsíčko si nakrájíme na proužky a den předem naložíme do marinády z oleje s česnekem a kořením čarodějka (lze použít i jiné, třeba grilovací, zlaté kuře a jiné).

  3. Když máme lečo podušené, tak smícháme s kuřecím naloženým masíčkem, přidáme na čtvrtky pokrájené žampiony a orestujem na pánvi. Stačí opravdu chvilku, kuřecí maso je rychle měkké.Já jsem smažila v pánvi Wok.

  4. Mezitím si uvaříme brambory ve slupce, které po uvaření nakrájíme na plátky a posypem grilovacím kořením. Dáme na plech na pečící papír a pokropíme olejem a mírně posolíme.

  5. Dáme do trouby upéct do zlatova. Poslouží nám jako příloha k masu. Ale lze jako přílohu použít i hranolky a nebo jen chleba a hodí se k rychlému obědu, nebo k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!