Kuřecí roládky v omáčce z fazolek, smetany a sýra

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní steaky
50 g slaniny
kousek zelené cibulky
2 špalíčky červené kapie
2 špalíčky špekáčků nejlépe z Lidlu
hořčice na pomazání plátků
sůl, pepř
Na omáčku z fazolek:
200 g mražených fazolových lusků
150 ml smetany ke šlehání
50 g slaniny
50 g sýru Grand Moravia, popřípadě Parmazán, nebo sýr podobného typu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí steaky s kůží naklepeme, osolíme, opepříme a ze strany, kde není kůže potřeme hořčicí

  2. Na každý takto upravený plátek dáme špalíček slaniny, kapie, špekáčku a zelené cibulky, svineme, sepneme párátky a vložíme do zapékací misky. Malinko podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 190-200 stupňů dorůžova.. Během pečení aspoň jednou obrátíme a podléváme výpekem.

  3. Fazolky vložíme na pařák a v páře je vaříme zhruba 15 minut.

  4. V kastrůlku uškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme v páře upravené fazolky a asi 2 minuty restujeme. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme nastrouhaný sýr a jídlo už jen 2 minuty prohřejeme a podáváme s upečenýma roládkama.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!