Kuřecí řízky vHrašce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí stehna
na marinádu:
200 ml kefíru
1 pl nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 kl grilovacího koření
1 prolisovaný stroužek česneku
na obalení
6 pl vychucené hrachové směsi Hraška na obalování
na těstíčko
120 ml studené vody
80 g vychucené hrachové směsi Hraška na obalování/zakoupíme ve zdravé výživě,lékárně,nebo na farmářských trzích
1 pl lněného semínka
1 pl sezamového semínka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna opláchneme, vykostíme, přepůlíme, přes folii naklepeme a nejlépe na noc naložíme do marinády, kterou si připravíme promícháním všech surovin určených na marinádu.

  2. Maso z marinády vytáhneme, papírovou utěrkou, nebo hadříkem osušíme a obalíme v Hrašce.

  3. Namáčíme do těstíčka, které jsme si podle uvedených surovin vidličkou rozmíchali v hlubší misce a na rozehřátém tuku smažíme na mírném plameni z každé strany zhruba 10minut do zlatavé barvy. Já jsem podávala se šťouchanými brambory s kouskem másla s mrkví a natí lahůdkové cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!