Kuřecí prsíčka s tvarůžky, paštikou a česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsíčka (lze použít i krůtí)
1 malá paštika Májka
3 kolečka Olomouckých tvarůžků
lžička hořčice
3 stroužky česneku
provensálské bylinky
sůl
olivový olej
smetana 33% cca 1/2 krabičky

Postup přípravy receptu

  1. Tvarůžky si rozmačkáme vidličkou, přidáme paštiku, rozetřený česnek a lžičku hořčice.

  2. Promícháme.

  3. Do prsíček si nařízneme kapsu, naplníme ji směsí, spíchneme párátky a na povrchu mírně posolíme a poprášíme provensálským kořením.

  4. Takto upravená prsíčka vložíme do olivovým olejem vymazaného pekáčku. Přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme na 200 stupňů cca 30 min.

  5. V polovině pečení maso obrátíme a polijeme výpekem.

  6. Po 30 minutách vyjmeme z trouby, zalejeme smetanou a již otevřené dopékáme do zrůžovění masa-cca 10-15 min. Podáváme s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!