Kuřecí prsa s višňovou omáčkou a žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
150 g žampionů
1 menší cibule
máslo
6 kuliček celého pepře
6 kuliček nového koření
1 bobkový list
sušený tymián
rovnou lžíci hladké mouky
kuřecí bujón nebo zeleninový bujon (gelový) nebo domácí výroby
sůl
višňová marmeláda
100 ml smetany ke šlehání
3 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme jen zlehka. Osolíme a posypeme tymiánem bohatě z obou stran. Do pánve vložíme cca 2 lžíce másla a maso zprudka orestujeme do zlatavé barvy.

  2. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, žampiony na hrubé plátky nebo čtvrtky a všechno koření. Přidáme bujon, podlijeme cca 1 dcl vody, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka asi 20 minut.

  3. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple. Žampiony přemístíme do rendlíku. Smetanu a kysanou smetanu rozšleháme s moukou a trochou vody.

  4. Nalijeme do výpeku v pánvi, přidáme džem, provaříme cca 10 minut a podle chuti dosolíme. Nakonec zjemníme plátkem másla.

  5. Přecedíme na žampiony v rendlíku a spolu ještě krátce prohřejeme.

  6. Podáváme s krupicovými noky nebo těstovinami, které na talíři pokapeme citronovým oliváčem. Velmi doporučuji. Ten olej je naprosto výtečný a skvěle pokrm doplňuje. Dozdobíme plátky citronu a snítkou čerstvého tymiánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!