Kuřecí prsa s trochu jinou gremolatou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 porce kuřecích prsou bez kostí a kůže (velikost záleží na apetitu jedlíků)
2 porce jasmínové rýže
2 vrchovaté PL najemno nastrouhané citronové kúry + trocha šťávy
1 vrchovatá PL najemno nasekaných lístků čerstvé šalvěje
kousek (dle chuti - ev. nemusí být) najemno nasekané chilli papričky bez semínek
1 stroužek českého česneku nasekaný najemno
cca 3 PL chuťově neutrálního oleje
1 vrchovatá PL másla
cca 0,5 dl suchého bílého vína
sůl, pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit rýži dle našich zvyklostí.

  2. Smícháme citronovou kůru, trošku šťávy, šalvěj, papričku a česnek v malé mističce a necháme chvíli odležet. Prsa osolíme, opepříme a zakapeme trochu citronové šťávy.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme prsa - minutková úprava, ale musí být dostatečně propečená, v průběhu otáčíme. Až jsou hotová, vyjmeme a na chvíli odložíme. Výpek z pánve odvaříme trochou bílého vína, pak přidáme kousek másla na zjemnění a trochu zahuštění. Rýže by v tuto dobu měla být hotová.

  4. Na dokončení jsou dvě možnosti. Buď tu gremolatu dáme až na servírovacím talíři na maso v malém kopečku a přelijeme sosem, nebo bylinky velmi rychle proženeme se sosem na pánvi a maso přelijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!