Kuřecí prsa s medovým citronem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
1 větší citron
plátky schwarzwaldské šunky nebo jiné sušené
med (může být jakýkoliv, já použila med ze smrkových výhonků)
3 větší stroužky česneku
150 ml smetany
100 ml bujónu nebo vývaru
citronový pepř (pokud nemáte, nic se neděje, dejte černý čerstvě nadrcený)
kousek másla
čerstvá šalvěj a
dobromysl
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Každé prso rozdělíme podélně na dva plátky, osolíme, bohatě opepříme, poklademe každý dvěma lístky šalvěje a zabalíme do plátku šunky. Můžeme připnout párátkem. Vyskládáme do pekáčku.

  2. Citron nakrájíme na kolečka cca půl cm a každý potřeme zlehka medem. Zastrkáme je mezi maso, posypeme dobromyslí, stroužky přepůlíme a taky přidáme, poklademe plátky másla a vložíme přiklopené do trouby rozpálené na 200°C. Asi po 15-ti minutách podlijeme vývarem, odklopíme a pečeme ještě 25 minut. Občas maso přelijeme výpečkem.

  3. Pak maso vyndáme, udržujeme teplé, do šťávy rozmačkáme měkký česnek a přilijeme smetanu. Vrátíme zpět do trouby a necháme provařit a trochu zredukovat. Dochutíme a nakonec vrátíme na chvíli prohřát maso a je hotovo. Podávala jsem s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!