Kuřecí prsa s houbovou omáčkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

Kuřecí prsa
klobása (kančí) nebo jiná
sůl
pepř
cibule
4 - 5 stroužků česneku
2 menší mrkve
2 sterilované okurky
1 jablko
hrst sušených hub
lžička sádla
trochu vína na chuť
voda na podlití
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa si umyjeme a prošpikujeme nakrájenou klobásou na větší kousky. Pak kuře osolíme a opepříme a dáme do lednice.

  2. Mezitím si nakrájíme cibuli, česnek jen rozmáčkneme přes nůž. Nakrájíme mrkev a kyselou okurku na kostky a jablko oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky bez jadřince. Houby zalijeme teplou vodou.

  3. Pak vytáhneme kuře a vezmeme pekáč, kde rozehřejeme kousek sádla a kuře zprudka opečeme po obou stranách, aby se maso zatáhlo.

  4. Po opečení maso vytáhneme a dáme cibuli a česnek jen zesklovatět.

  5. Pak maso naskládáme na cibuli, zalejeme houbami, poklademe nakrájenou okurkou, mrkví a jablkem. Zalejeme vodou a trochou vína, přiklopíme pekáč a dáme peci na 200°C na 15 minut.

  6. Pak snížime teplotu na 180°C, odkryjeme pekáč a necháme vodu skoro vyvařit.

  7. Maso vyndáme, dolijeme smetanu a rozmixujeme. Pokud je omáčka moc hustá, rozředíme vodou nebo mlékem. Můžeme ještě dochutit (já sem už nedochucoval, protože to mělo správný říz).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!