Kuřecí prsa s houbami shiitake a smetanovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa - maso z farmy (koupeno v prodejně Náš Grunt)
dvě hrsti sušených hub shiitake
200 ml bílého vína
20 g přepuštěného másla (ghí)
150 ml kuřecího vývaru
250 ml sójové smetany Alpro
čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
celozrnné těstoviny
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Rozpalte pánev, rozehřejte na ní máslo a opečte na něm kuřecí prsa. Opékejte dozlatova 10 minut a pravidelně je otáčejte.

  2. Hotové maso vyndejte a uložte ho na teplé místo. Do pánve nalijte bílé víno, nechte ho odpařit a poté přidejte vývar. Obsah pánve svařte na polovinu, přidejte shiitake a sójovou smetanu.

  3. Vařte dalších 10 minut, dokud nebudou houby měkké. Nakonec omáčku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami, rozdělte na talíře a navrch položte kuřecí prsa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!