Kuřecí prsa plněná kapustou a mascarpone

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 menší kuřecí prsa
100 g kapusty
3 lžíce mascarpone
2 stroužky česneku
pepř
sůl
citronová šťáva
Zelenina:
1 menší batát
200 g fazolek
1 cibule
1 lžíce oleje
Dále:
3 tenké plátky slaniny
1 dl bílého vína
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Kel (česky kapusta) povaríme v lyžici vody asi 5 minút. Scedíme, ak ešte ostala voda. Zmiešame ho s mascarpone, prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme, dochutíme šťavou.

  2. Do pŕs urobíme kapsu a naplníme ju pripravenou zmesou.

  3. Očistený batát nakrájame na kolieska, pridáme na kolieska narezanú cibuľu, fazuľky a olej a premiešame. Uložíme do pekáčika.

  4. Na zeleninu dáme naplnené prsia (trocha nastojato, aby náplň nevytekala). Obložíme plátkami slaniny, podlejeme vínom.

  5. Vložíme do rúry a na 180°C pečieme domäkka.

  6. Na tanieri posypeme sekanou vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!