Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

800 g kuřecí prsa
Solamyl
sůl
olej
2 lžíce cukru krystal
2 dcl horké vody
1 kostka kuřecího bujónu
5 lžic sojové omáčky
2 lžíce worchestru
3 lžíce kuřecí chilli omáčky (Sweet Chilli Sauce for Chicken)
200 g oloupaných mandlí
100 g čínského zelí
1 mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v Solamylu a zprudka na 2 lžících oleje orestujeme.

  2. Maso vyjmeme a odložíme stranou.

  3. Na zbylém oleji rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme bujónem rozpuštěným v teplé vodě a provaříme, přidáme omáčky (množství lze upravit podle své chuti), zahustíme trochou Solamylu.

  4. Mrkev nakrájíme škrabkou na tenké plátečky (osvědčil se mi i kráječ na sýr), zelí na tenké proužky (lepší je použít konec od kořene, kde je více bílé a dužnaté než křehké zelené části, ty příliš brzy změknou).

  5. Do připraveného sosu vložíme orestované maso, mandle, mrkev a zelí a krátce prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!