Kuřecí prsa Babské ucho

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsou
sůl
hrubě drcený barevný pepř
sušená citronová kůra
olej
250 ml smetana 12%
2 lžíce kysané smetany
20 lístků čerstvé šalvěje
1 větší špetka sušené šalvěje
mléko
máslo
Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky.

  2. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme citronovou kůrou. Na troše oleje zprudka orestujeme dozlatova.

  3. Orestované maso vyjmeme a uložíme do tepla (řeším krátce slabě předehřátou troubou na 50°C, pak vypnout, vložit maso a nechat v teple).

  4. Ve výpeku po mase rozehřejeme plátek másla, přidáme 15 nasekaných lístků šalvěje a špetku sušené šalvěje, necháme rozvonět a krátce orestovat, zalijeme smetanou, provaříme, případně zahustíme Solamylem rozpuštěným v mléce.

  5. Vmícháme nasekaných 5 lístků šalvěje, zakysanku, promícháme, aby se zakysanka rozpustila, osolíme a opepříme podle chuti a necháme krátce odpočinout.

  6. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!