Kuřecí pikantní minutkový plátek se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 větší kuřecí prso
lžíce oleje
1 rovná lžička sušeného česneku
3/4 lžičky sušeného zázvoru
1 lžička pikantní hořčice
sůl
pepř
4 žampiony
1 červená paprika
kousek pórku
mražené fazolky
bazalka
kousek másla
sůl
pepř
sladká chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso rozkrojíme na dva tenčí plátky.

  2. Uděláme kašičku z oleje, hořčice, česneku a zázvoru.

  3. Plátky masa lehce naklepeme, jemně osolíme a opepříme. Natřeme kašičkou a necháme chvíli odležet.

  4. Zeleninu nakrájíme na kousky a podusíme na másle do křupava.

  5. Ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Maso opečeme na pánvi s kapkou oleje, z každé strany 3-4 minuty. Podle tloušťky masa. Nesmí se vysušit.

  6. Servírujeme na talíř zeleninu, nahoru položíme plátek masa a zakápneme chilli omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!