Kuřecí paličky v marinádě ze zakysanky, kefíru a jogurtu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

12 kuřecích paliček
olivový olej
Marináda:
1/2 kelímku 12% zakysané smetany
(cca 80-100 g)
1/3 velkého kelímku bílého jogurtu (cca 150 g)
1/2 hrnku kefíru
4 stroužky česneku (prolisované)
1 lžička sladké mleté papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček pokapeme olejem. Na marinádu smícháme všechny uvedené ingredience, sůl a pepř po špetce.

  2. Kuřecí paličky omyjeme a jednu po druhé obalíme v marinádě. Naskládáme je těsně vedle sebe do pekáčku. Zbytek marinády nalijeme na paličky.

  3. Dáme do ledničky odležet přes noc.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 cca 30 - 40 minut, poté víko sundáme a pečeme dalších cca 30 minut bez víka.

  5. Když je maso měkké, paličky vytáhneme, přendáme do víka od pekáčku. Marinádu rozmixujeme a nalijeme na paličky. Dáme dopéct na 220°C na cca 10 -15 minut, aby zezlátla kůžička.

  6. Jako příloha se hodí rýže nebo brambory, můžeme ozdobit jarní cibulkou, přidat si okurku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!