Kuřecí omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

2-3 kuřecí čtvrtky
2 mrkve (střední)
1 petržel (střední)
1 smetana
1 lžička mleté papriky
špetka nového koření
sůl
3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 2 litry vody, do ní vložíme očištěné a zbavené kůže kuřecí čtvrtky (kdo chce může nechat), přidáme očištěnou a na čtvrtky nakrájenou zeleninu, koření a osolíme. Vaříme cca 45 minut, potom z vývaru vytáhneme čtvrtky i zeleninu.

  2. Maso obereme, zeleninu rozmačkáme a vše vložíme zpět do vývaru. Přivedeme k varu, zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě (3 dl), povaříme tak dlouho jak je kdo zvyklý (cca 20 min.), přilijeme smetanu, promícháme a máme hotovo.

  3. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami. Já jsem podávala s domácím kynutým knedlíkem podle receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedlik/


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!