Kuřecí nudličky s dušenou mrkví a kedlubnou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1-2 kuřecí prsa
1,5 větší mrkve
1 menší kedlubna
2 stroužky česneku
2 lžičky kari
mletý kmín (dle chuti)
sojová omáčka
olivový olej
sůl
pepř
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Až bude maso krásně opečené, přidáme koření a nahrubo nastrouhanou mrkev a kedlubnu. Podlijeme trochou vody, aby se maso se zeleninou dobře podusilo. Dusíme do měkka.

  2. Ke konci přidáme nasekaný česnek, trošku sojové omáčky a osolíme i opepříme. Jestli je omáčka řidší, můžeme přidat trošku jišky a asi minutku povaříme.

  3. Nakonec před podáváním vmícháme nasekanou petrželku.

  4. Maso podáváme s rýží, bramborami nebo bulgurem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!