Kuřecí mini placičky s domácí tatarkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích stehenních řízků
nebo mletého kuřecího masa
100 ml mléka
1 vrchovatou lžíci solamylu
1 lžičku steak koření (domácí nebo koupené)
1 lžička sladké papriky
půl lžičky mletého sušeného zázvoru
sůl, pepř
pálivá paprika dle chuti
kukuřičná strouhanka na obalení
sádlo na smažení
Majonéza:
2 žloutky nebo 1 celé vejce
150 ml slunečnicového oleje
1-2 lžičky hořčice
1 lžička citronové šťávy
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Z majonézy uděláme tatarku když přidáme:
2 malé nastrouhané sladkokyselé okurky
1 bílou část jarní cibulky jemně nasekanou
špetku sušeného polévkového koření bez konzervantů
půl lžičky cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso kuřecích stehenních řízků bez kůže nakrájíme a dvakrát nameleme do misky (nebo koupíme mleté kuřecí maso). K masu přilijeme mléko, přidáme koření, solamyl a dobře promícháme. Dáme do chladu přes noc nebo aspoň na 4 hodiny, aby se mléko vsáklo do masa.

  2. Na majonézu dáme všechny suroviny do úzké vysoké nádoby, tyčový mixér dáme až na dno. Zapneme a pomalu táhneme vzhůru. Za půl minuty vytvoříme výbornou majonézu. Z ní pak uděláme tatarku, když přidáme a promícháme uvedené suroviny.

  3. Z odležené masové směsi oddělujeme lžící kousky a vlhkou rukou z nich tvoříme kuličky (24 ks), které lehce zploštíme a obalíme v kukuřičné strouhance. Ihned smažíme pomalu na sádle dozlatova. Případnému prskání tuku zabráníme vhozením špetky soli do pánve. Hotové ukládáme na talíř vyložený papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk. Podáváme s různě upraveným bramborem, domácí tatarkou a vhodně doplníme zeleninovým salátem dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!