Kuřecí maso se zeleninou pod sýrovou čepičkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsíček
3 mrkve
1 cuketa
hrst kukuřice
pár růžiček brokolice
1 plechovka žampionů
20-30 dkg sýru (eidam)
2 nožičky klobásy
cibule
česnek
olej
sůl
pepř
grilovaná zelenina
provensálské koření
bazalka
oregano
tymián
worchester
sojová omáčka
maggi

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si půl cibule na kostičky. Tuto část zpěníme na oleji.

  2. Když cibulka zezlátne, přidáme maso - to jsme si nakrájeli na nudličky, promíchali s kořením na čínu (wolcestrem, soj. omáčkou, maggi - není nutné), pepřem, solí, a dle chuti bylinky (provensálské koření, bazalka, oregano, tymián).

  3. Maso osmahneme a přidáme na kolečka nakrájenou klobásku, na kostičky cuketu, na kolečka mrkev a trochu pokrájené žampiony, aby nebyly takové kusy, kukuřici, česnek na plátky, zbylou cibuli na půlkolečka. Posypeme trochou koření na grilovanou zeleninu a příp. ještě bylinkami/jiným kořením dle chuti.

  4. Podusíme, dle potřeby podlijeme vodou. Směs dusíme dokud cuketa není skoro hotová.

  5. Na pařáčku si zatím uvaříme brokolici (jen na páře) - pokud ji máme z mrazáku, pokud ne, nakrájíme ji rovnou do podušené směsi.

  6. Podušenou směs přendáme do zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct, než nám sýr zezlátne. Podáváme s brambory nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!