Kuřecí maso (nejen) v Hermelínu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g kuřecího masa
100 g šunky od kosti nebo dušené
120 g Hermelínu (nebo Camembertu)
snítka tymiánu
1 stroužek česneku
olej
cca 100 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, opepříme a mírně osolíme. Na trošce rozpáleného oleje smažíme za občasného promíchání připravené kuřecí maso s lístečky tymiánu. Po osmažení přidáme na nudličky pokrájenou šunku, na tenké plátky pokrájený stroužek česneku a ještě krátce smažíme.

  2. Nakonec přidáme k masu pokrájený hermelín a smetanu, pánev na krátkou chvíli zaklopíme a na mírném plameni necháme sýr rozpustit.

  3. Po odklopení směs z lehka promícháme a podáváme.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!