Kuřecí masíčko na medu a kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa (plátky,paličky)
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
1 bílý jogurt
2 lžíce hořčice
3 lžičky kari koření
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Řízky omyjeme a naklepeme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme med, hořčici, kari a sůl. Důkladně promícháme a ihned stáhneme z ohně.

  3. Do směsi přidáme jogurt a opět důkladně promícháme.

  4. Ve směsi obalíme řízky a v pekáčku je lehce po obou stranách osmažíme a vše zalijeme zbylou směsí.

  5. Pekáček vložíme do trouby předehřáté asi na 160 °C. Po půl hodině kuřecí masíčko na medu a kari otočíme, popřípadě trošku podlijeme vodou, a necháme ještě patnáct minut dopéct.

  6. Kuřecí masíčko na medu a kari podáváme s opečeným bramborem nebo kari rýží. Při vaření rýže přidáme do vody 2 lžičky kari.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!