Kuřecí mandlové řízky se šafránovou kaší

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2-3 lžíce zakysané smetany
1 stroužek utřeného česneku
3 starší rohlíky (asi 2 dny)
50 g mandlí - měla jsem neloupané
petrželka nebo libeček
sůl
pepř
tuk na smažení
Dále:
700 g brambor
asi 10-12 pestíku šafránu
mléko
máslo
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s česnekem a bylinkami. Necháme v tom plátky půl hodinky odležet.

  2. Mezitím rozmixujeme rohlíky s mandlemi. Maso vytáhneme ze smetany a obalíme v mandlové strouhance. Pořádně přitlačíme. Ihned vkládáme do horkého tuku a smažíme z obou stran.

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Mléko svaříme se šafránem. Chvíli necháme odstát.

  4. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme s mlékem a máslem do hladké kaše. Ihned podáváme s řízky a kouskem citronu na pokapání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!