Kuřecí mandlové řízky se šafránovou kaší
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- 1 stroužek utřeného česneku
- 3 starší rohlíky (asi 2 dny)
- 50 g mandlí - měla jsem neloupané
- petrželka nebo libeček
- sůl
- pepř
- tuk na smažení
- Dále:
- 700 g brambor
- asi 10-12 pestíku šafránu
- mléko
- máslo
- sůl
- pažitka
Postup Kuřecí mandlové řízky se šafránovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s česnekem a bylinkami. Necháme v tom plátky půl hodinky odležet.
Mezitím rozmixujeme rohlíky s mandlemi. Maso vytáhneme ze smetany a obalíme v mandlové strouhance. Pořádně přitlačíme. Ihned vkládáme do horkého tuku a smažíme z obou stran.
Brambory oloupeme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Mléko svaříme se šafránem. Chvíli necháme odstát.
Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme s mlékem a máslem do hladké kaše. Ihned podáváme s řízky a kouskem citronu na pokapání.