Kuřecí kousky se zeleninou a sušenými houbami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
mrkev
pórek
jarní cibulka
sušené černé houby (vietnamské, ale mohou být jakékoliv)
zelená paprika
3 beraní rohy
lžička solamylu
lžíce sojové omáčky
špetka sušeného zázvoru
sůl
pepř
špetka uzené papriky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve namočíme houby podle návodu (hodně nabudou tak stačí 3-4 kousky). Maso nakrájíme na kousky. Přidáme všechno koření, solamyl a necháme asi hodinu odležet. Zeleninu a houby nakrájíme na kousky, mrkev na tenké, úzké proužky.

  2. Na rozpálenou pánev kápneme olej a dáme nejdříve mrkev. Po chvíli pórek a zbytek zeleniny. Restujeme asi 2 minuty a shrneme všechno na jednu stranu. Přisypeme kousky masa a osmažíme.

  3. Když maso zbělá vše promícháme, přilijeme asi 100 ml vody a necháme spolu podusit. Je to rychle hotové a díky Solamylu i zahuštěné. Dochutíme a podáváme s těstovinami nebo rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!