Kuřecí kousky s hlívou na divoko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 stehenní kuřecí řízky
250-300 g hlívy ústřičné
1 cibule
250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 lžíce hladké mouky
100 g smetany (sladká nebo zakysaná)
4 kuličky nového koření
4 kuličky jalovce
1 bobkový list
1 lžíce sádla
cca hrnek vývaru (kuřecí)
sůl
cukr podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo a celer s petrželí najemno. Rozpustíme sádlo a zpěníme cibuli. Přidáme zeleninu a koření. Restujeme asi 2-3 minuty a shrneme směs na okraj pánve.

  2. Do pánve přidáme maso a krátce opečeme. Přidáme hlívu nakrájenou na větší kousky a chvíli opékáme. Zaprášíme moukou a zalijeme studeným vývarem (těsně pod maso). Promícháme, osolíme a dusíme 15-20 minut.

  3. Nakonec smícháme smetanu s trochou omáčky a přidáme do pánve. Krátce povaříme a dochutíme. Podáváme s těstovinami, noky nebo třeba i s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!