Kuřecí kousky na mrkvi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 vykostěná kuřecí stehna
2 vetší mrkve
1 střední cibulka
drcený římský kmín
trochu muškátového květu (koření)
1/2 kostky kuřecího bujónu
voda
2 PL maizeny
2 PL rostlinného oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky, mrkev očistíme a nastrouháme.

  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme koření, bujón, vodu (nebo můžeme použít kuřecí vývar pokud je k dispozici) a necháme při mírné teplotě dusit než maso změkne, podléváme dle potřeby.

  3. Nakonec téměř před koncem přidáme mrkev a necháme změknout v omáčce, zahustíme maizenou. Podávala jsem s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!