Kuřecí kostky se sušenými švestkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehenní steaky bez kůže
2-3 pórky
200 g sušených švestek
1 vejce
1-2 lžíce škrobu
2-3 lžíce olivového oleje
hrst na drobno posekaných arašídů
hrst strouhanky (smícháme s arašídy na obalení)
2 stroužky česneku
mletý kmín
100 ml červeného suchého vína
1 lžíce másla
sůl
Brambory pečené v troubě:
3/4 kg brambor (pokrájené podélně na dlouhé čtvrtinky)
2 lžíce olivového oleje
1 cibule (lépe červená)
3-4 bobkové listy
1 lžička rozmarýnu
1 lžíce mletého kmínu nebo koření na americké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky jako na guláš (2 – 3 cm), naložíme do misky s rozmíchaným vejcem a škrobem.

  2. Po asi 2 hodinách maso vyndáme z misky, obalíme ve směsi oříšků a strouhanky a osmahneme na oleji.

  3. Pórky, pokrájené na asi třícentimetrové špalíky, vložíme na čistou pánev se lžící oleje a chvíli smažíme, osolíme.

  4. Po chvíli je zaprášíme špetkou mletého kmínu a přidáme drcený česnek, zalijeme horkou vodou (ne moc) a vaříme do měkka, až se voda všechna odpaří.

  5. Švestky mezitím omyjeme a zalijeme teplým červeným vínem, smažíme na čisté pánvi až do odpaření všeho vína, (tekutinu je dobré skoro všechnu odpařit), přelijeme máslem a podáváme.

  6. Oprané a očištěné brambory se slupkou nakrájíme ne čtvrtiny podélně, vložíme do pekáče, proložíme pokrájenou cibulí na plátky, bobkovým listem (3 - 4 ks), rozmarýnem (2 lžíce) a mírně posypané kořením na americké brambory nebo mletým kmínem.

  7. Vložíme do trouby a pečeme při 180°C asi 1 - 1,5 hodiny, až jsou brambory měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!