Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
2 lžíce sádla
sůl
pepř
Na marinádu:
2 lžíce hrubozrnné hořčice
4 lžíce čínské sladkokyselé marinády
2 lžíce oleje
Na zeleninovou směs:
1 bílá paprika
1 červená paprika
1 žlutá paprika
3 větší rajčata
2-3 feferonky
svazek zelené cibulky
svazek čerstvého oregána (dobromysl)
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
lžička třtinového cukru nebo krystalového cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme játra.

  2. Mražené rozmrazíme, odstraníme blanky, tuk, případné krevní sraženiny, omyjeme a důkladně papírovými utěrkami osušíme.

  3. Překrájíme napůl a vložíme do misky, ve které budeme marinovat.

  4. K játrům přidáme marinádu, hořčici, natrhané lístky oregána, olej a rukama důkladně promícháme.

  5. Mezitím, co se játra marinují, připravíme zeleninu. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájenou cibulku (pouze bílou část, zelenou si ponecháme na později) a necháme zesklovatět, přidáme nadrobno nakrájené feferonky a česnek na plátky. Restujeme do rozvonění česneku.

  6. Přidáme papriky nakrájené na proužky a cca 10 min. smažíme. Osolíme, příp. i opepříme.

  7. Poté zeleninu přendáme do misky, pánev vytřeme papírovou utěrkou, kápneme do ní trochu oleje a přidáme na osminky nebo čtvrtky (podle velikosti) rajčata.

  8. Osolíme, přisypeme cukr a zprudka 5 minut restujeme, pokud se z rajčátek neuvolní šťáva, kterou vzápětí zase na plameni zredukujeme.

  9. Přidáme ocet a necháme odpařit. Zeleninu z misky přidáme k rajčatům.

  10. Na druhou pánev dáme rozpálit sádlo, poté přidáme játra i s marinádou.

  11. Klademe je vedle sebe a zprudka opečeme z obou stran cca 3 min. Osolíme, opepříme, vybereme děrovanou lžící a přidáme k zelenině.

  12. Zelenou nať z cibule nakrájíme na kolečka, přidáme do pánve a společně všechno prohřejeme.

  13. Podle chuti dosolíme, případně opepříme.

  14. Podáváme s rýží, kuskusem nebo přikusujeme čerstvé pečivo.

  15. Výsledná chuť je příjemně sladkokyselá a decentně pikantní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!