Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

kuřecí játra 500 g (nejlepší jsou čerstvá - nemražená)
2 menší cibulle
1 velký stroužekčesneku
sušená majoránka 1 lžíce (plná) nebo čerstvá 1/2 lžíce
50 g špeku nebo slaniny
1 lžíce hladké mouk
2 dl vody nebo vývaru
1 dl bílého suchého vína
sůl
pepř bílý mletý
1 lžíce oleje
1 lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na větší kusy.

  2. Cibuli a česnek si oloupeme. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na silnější plátky.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, špek a restujeme dosklovata. Pak přidáme připravená játra a restujeme do zatažení. Poté přisypeme mouku a pár minut restujeme, aby nebyla syrová. Vsypeme majoránku, necháme rozvonět (pár sekund) a podlijeme vývarem (vodou). Promícháme, přivedeme k varu a necháme pod pokličkou 10 min. dusit.

  4. Poté poklici odstraníme, osolíme, opepříme a vlijeme víno. Necháme šťávu zredukovat asi tak na polovinu (má to být jen sosík a ne omáčka) a dle chuti dosolíme. Po vypnutí přidáme máslo a necháme ho jen rozpustit. Jako příloha se hodí rýže i vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!