Kuřecí játra na česneku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
2 lžíce oleje
150 ml vody
1 lžíce plnotučné hořčice
1/2 kostky masoxu
6 stroužků česneku
2 lžičky instantní tmavé jíšky
pepř
sůl
větvička rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme olej, přidáme pokrájená játra a pomalu opečeme ze všech stran. 5 stroužků česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k játrům.

  2. V teplé vodě rozmícháme masox, hořčici, zbylý stroužek česneku nastrouhaný najemno a jíšku.

  3. Směs vlijeme k játrům a zvolna vaříme do požadované hustoty.

  4. Přidáme nasekaný rozmarýn, sůl, pepř, prohřejeme, odstavíme a podáváme s brambory, hranolky, opečenými brambory a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!