Kuřecí bylinkové roládky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky z kuřecích prsou
sůl
pepř
směs bylinek podle chuti (pažitka, libeček, medvědí česnek, šalvěj, tymián, rozmarýn...)
1 lžička olivového oleje
50 ml bílého vína
1 bochánek mozzarelly
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Všechny bylinky jemně nasekáme, dáme do misky, přidáme lžičku olivového oleje a bílé víno. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme bylinkovou směsí. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na bylinky. Maso svineme do roládky.

  2. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na bylinky. Maso svineme do roládky. Připravíme si obdélníky z pečícího papíru, na každý dáme pláteček másla, na máslo posadíme roládku, navrch roládky také dáme pláteček másla a papír zavineme jako bonbón. Balíčky naskládáme na plech a pečeme asi 30 minut při teplotě 220°C. Hotové roládky vybalíme a na talíři rozkrojíme. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!