Kuřecí bábovka pro každou příležitost

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks mražené kuřecí sekané (2 x 0,5 kg)
1 červená kapie
4 vařená vejce
2 jemné párky
30 dkg anglické slaniny (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninou vyložíme formu na bábovku. Plátky se musí překrývat a nezapomenout i na střed formy. S rozmrazenou sekanou uděláme první vrstvu, pomáhám si lžící a hezky ji ve formě rozetřu kolem dokola. Naskládám (vtlačím) kousky párků, dám další vrstvu sekané a opět hezky rozetřu, aby se párky zakryly. Druhou vrstvu posypu kolem dokola na malé proužky nakrájenou kapií, opět dám další vrstvu sekané a rozetřu.Poté naskládám vařená, na půlku krájená vejce a na ně rozetřu poslední zbytek sekané.

  2. Vrstvy sekané by neměly být silné, ale důležité je, aby se mezi vloženými ingrediencemi propojily. Ty se spojí citlivým roztíráním sekané právě pomocí lžíce a lehkým tlačením. 2 ks sekané je opravdu akorát na jednu bábovkovou formu a chce to trošku si s tím vkládáním pohrát.

  3. Když je vše hezky zakryto, dáme do vyhřáté trouby na 160° na 40 min., až bude mít opečenou červenou kůrku. Používám horní i dolní spirálu + ventilátor. Propečenost se zkouší normálně pomocí špejle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!