Kuře v nádivce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehýnka
koření na kuře
Nádivka:
4 vejce (oddělíme žloutky od bílků)
4 housky nebo rohlíky
mléko na namočení
80 g másla
2 stroužky česneku
petrželka
muškátový květ
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Stehýnka okořeníme, jak je máme rádi (stačí osolit a třeba přidat anglickou slaninu) a upečeme.

  2. Mezitím, co se stehýnka pečou, připravíme nádivku: Housky natrháme na malé kousíčky a zalijeme mlékem, aby jím pečivo nasáklo. Utřeme žloutky s máslem, osolíme, přidáme muškátový květ, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Smícháme s lehce vymačkanou houskou, z bílků ušleháme sníh a pomalu do směsi vmícháme.

  3. Upečená stehýnka obereme, maso nakrájíme a vrátíme do pekáčku, ve kterém jsme kuře upekli. Maso rovnoměrně rozprostřeme a zalijeme nádivkou. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě. Podáváme s bramborovou kaší, bramborami a nebo jíme samotné i studené, pokud ovšem něco zbude.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!