Kuře se zelím a knedlíky z jednoho pekáčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
1000 g kysaného zelí
1 cibule
150 g anglické slaniny v celku
3 plátky másla
koření na kuře
1 lžíce cukru
sůl
pepř
kmín
Knedlíky:
200 g strouhanky
80 g hrubé mouky
1 střední syrový brambor nastrouhaný na jemno
1 vejce
40 g změklého másla
1 lžíce sušené cibule
1/2 ČL prášku do pečiva
petrželka
sůl
250 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře nasolíme a okořeníme. Slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do kuřete. Uzavřeme špejlí.

  2. Připravíme širší pekáč a zelí vysypeme i s nálevem a posypeme cukrem.

  3. Přidáme nakrájenou cibuli na drobno a na to položíme kuře.

  4. Nahoru na kuře dáme 3 plátky másla a lehce ho podlijeme vodou.

  5. Pekáč uzavřeme a pečeme 30 minut.

  6. Mezitím umícháme těsto na knedlíky. Utvoříme koule a položíme je kolem kuřete na zelí.

  7. Pekáč přikryjeme a pečeme dalších 25-30 minut. (Podle velikosti kuřete). Po té odkryjeme a dopečeme do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!