Kuře se špenátem a bramborovými noky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Bramborové noky:
750 g ve slupce vařených brambor
250 g polohrubé mouky
80 g másla
1 ks vejce
špetka soli
Špenát:
mražený špenát
cibule
mouka
olej
smetana
sůl
Kuře:
horní kuřecí stehna
mletá paprika
sůl
sušený česnek
olej

Postup přípravy receptu

  1. Noky: Nahrubo nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme tuhé těsto. Pokud lepí, přidáme mouku. Lžící vykrajujeme nočky a vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou (cca 8 minut). Dáme okapat do sítka.

  2. Špenát: Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme mouku. Usmažíme cibulovou zásmažku. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu a přidáme ho k zásmažce. Za stálého míchání necháme rozmrazit úplně a necháme asi 10 minut vařit a občas promícháme. Hustotu si upravíme jak kdo má rád přilitím mléka. Přimícháme rozmačkaný česnek, smetanu a máme hotovo.

  3. Kuře: Maso naskládáme do pekáčku, osolíme, posypeme paprikou, česnekem, zakapeme olejem, podlijeme a pečeme cca 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!