Kuře s vůní Itálie

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře - naporcované
koření:
(Koření od Antonína - obsahuje následující koření)
česnekový pepř
pepř pařížský
citronový pepř
sušená granulovaná rajčata
paprika červená
paprika zelená
koření chimichuri
černé olivy
sušená rajčata naložená v oleji
kapary
rajský protlak
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Naporcované kuře vložíme do pekáče, postupně okořeníme výše uvedeným kořením. Posypeme nakrájenými olivami, naloženými rajčátky a trochou kaparů. Osolíme. V trošce vody rozmícháme rajský protlak a podlijeme s ním maso. Jemně jsem maso polila olejem ze sušených rajčátek, který byl okořeněn oregánem.

  2. První půl hodinu pečeme přikryté alobalem, poté odkryjeme, dopékáme na kůrčičku. Podáváme s těstovinou, noky, rýží.... Synovi jsem nandala porci noků politou šťávou, nám jsem zbylé noky promíchala ve výpeku;-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!