Kuře s vůní Itálie
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuře - naporcované
- koření:
- (Koření od Antonína - obsahuje následující koření)
- česnekový pepř
- pepř pařížský
- citronový pepř
- sušená granulovaná rajčata
- paprika červená
- paprika zelená
- koření chimichuri
- černé olivy
- sušená rajčata naložená v oleji
- kapary
- rajský protlak
- sůl
Postup Kuře s vůní Itálie
Postup přípravy receptu
-
Naporcované kuře vložíme do pekáče, postupně okořeníme výše uvedeným kořením. Posypeme nakrájenými olivami, naloženými rajčátky a trochou kaparů. Osolíme. V trošce vody rozmícháme rajský protlak a podlijeme s ním maso. Jemně jsem maso polila olejem ze sušených rajčátek, který byl okořeněn oregánem.
První půl hodinu pečeme přikryté alobalem, poté odkryjeme, dopékáme na kůrčičku. Podáváme s těstovinou, noky, rýží.... Synovi jsem nandala porci noků politou šťávou, nám jsem zbylé noky promíchala ve výpeku;-)