Kuře pečené na žampionových kroupách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
1 hrnek krup č. 7
2-2,5 hrnku vývaru
400 g žampionů
1 kapie
1/2 pórku
2 lžíce másla
70-100 g anglické slaniny
uzená paprika
sůl
pepř
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy důkladně propláchneme ve studené vodě a dáme do pekáče, kde budeme péct. Přidáme nakrájený pórek, kapii a žampiony, slaninu, promícháme a zalijeme vývarem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. cca 10 minut, až kroupy vsáknou trochu tekutiny.

  2. Mezitím maso nasolíme, opepříme, a posypeme česnekem a paprikou. Položíme na kroupy, poklademe máslem a pečeme cca 45-55 minut. Poté odkryjeme a dle potřeby podlijeme trochou vývaru. Odkryté dopečeme do zlatova. Kroupy i maso by měly být měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!