Kuře na kari s dušenou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

60 dkg kuřecích prsíček
5 lžic oleje
3 lžíce plnotučné hořčice
3 lžičky kari
2 lžíce medu
3 stroužky prolisovaného česneku
pepř
sůl
4 lžíce sušených brusinek
2-3 lžičky solamylu (rozpuštěného ve studené vodě)
300 ml smetany na vaření
15 dkg čerstvých žampionů
3 lžíce oleje
1 malá cibulka
PŘÍLOHA:
250 g rýže
1 cibule
olej
sůl
4 hřebíčky
1 lžička kari

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka omyjeme, nakrájíme na kousky a dáme do misky.

  2. Ke kuřeti přidáme 2 lžíce oleje, hořčici, kari, med, česnek, pepř a sůl.

  3. Důkladně promísíme a dáme do ledničky na 2 hodiny uležet.

  4. Mezitím si připravíme žampiony. Očistíme je a nakrájíme na plátky.

  5. Na 3 lžících oleje dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibulku a přidáme žampiony. Dusíme do změknutí a odpaření veškeré vody.

  6. Naložené kuřecí maso dáme na pánev do zbylého rozehřátého oleje a restujeme. Malinko podlejeme vodou a dusíme do měkka.

  7. Když je měkké, zalijeme smetanou a zahustíme solamylem rozpuštěným ve studené vodě.

  8. Přidáme sušené brusinky a pár minut povaříme.

  9. Těsně před koncem přidáme orestované žampiony.

  10. Podáváme s dušenou rýží. V kastrůlku (který můžeme dát do trouby) na oleji orestujeme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme rýži, sůl, kari a hřebíček, zalijeme vroucí vodou tak, aby jí bylo 2 prsty nad rýži a přikryté pokličkou dáme do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut dusit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!