Kuře mnoha chutí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuřecí stehna
červené papriky
pórek
sterilovaná kukuřice
smetana
tvrdý sýr (dle oblíbenosti)
Na marinádu:
olej
sójová omáčka (raději více)
1 lžíce vinný ocet
4 stroužky česneku
bylinkové koření nebo čerstvé bylinky (tymián, šalvěj, bazalka, oregáno)

Postup přípravy receptu

  1. Stehna i s kůží zvrchu trochu nařežeme, aby se marináda dostala lépe do masa, osolíme a potřeme marinádou.

  2. Necháme alespoň hodinu odležet.

  3. Pak zprudka opečeme a podlijeme trochou vody, přikryté dusíme asi 10 min.

  4. Maso vyjmeme a do pekáče rozložíme na větší kusy pokrájenou zeleninu a kukuřiči, vrátíme maso a podlijeme smetanou, dáme péct.

  5. Ke konci zasypeme nastrouhaným sýrem a dozlatova zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!