Kuře alá bažant

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
3 bobkové listy
10 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
tymián
jalovec
sůl
cibule
česnek
směs koření na pečené kuře
masox
1 hlávka červeného zelí (nebo bílé)
pepř
cibule
kmín
majoránka
ocet
hladká mouka
Příloha: bramborové knedlíky

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyji, naporcuji, málo osolím a potřu směsí na kuře. Pekáč vystelu cibulí a česnekem, posypu kořením, jako na divočinu, viz rozpis, a trochou oleje a osmahnu. Pak přidám kuře, podliji vodou, přidám kostku masoxu a peču do měkka při 180°C v horkovzduchu do měkka. Pak vyjmu, zapráším moukou, jen trochu a povařím a vrátím maso.

  2. Zelí zbavím košťálu, pokrájím, na vále ho posypu solí, pepřem a kmínem, majoránkou a promnu. Nakrájím cibuli, česnek, osmahnu, do toho přidám zelí, ocet, cukr a podliji vodou. Vařím do měkka, nechám vysmahnout vodu a zapráším hladkou moukou. K tomu bramborové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!