Kuře a lá fantazie

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
1 pórek
1 brokolice
ředkvičky - svazek
olej
sůl (trochu nebo Podravka nebo Harmonie chuti, kdo chce dá vše)
zeleninový bujon
250 ml smetany na šlehání (může být i na vaření)
hotová směs 4 druhy sýra (– kuře na smetaně)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme kuřecí prsa, podlijeme vodou, přidáme sůl, (podravku, harmonii chuti) a zeleninový masox a dusíme do poloměka.

  2. Poté přidáme na drobně nakrájené ředkvičky, na jemné proužky nakrájený pórek a na drobně nakrájenou brokolici – jen růžičky, ne stonek.

  3. Přidala jsem pro zjemnění trochu másla.

  4. Pak přidáme ve smetaně rozmíchanou hotovou směs 4 druhy sýra a dáme na cca 20 – 25 minut zapéct.

  5. Se solí opatrně, bujon je slaný sám o sobě a i hotová směs je vcelku slaná. Podáváme s brambory, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!