Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a osmaženou strouhankou

Recepty, Ostatní

Suroviny

Noky:
200 ml plnotučného mléka
100 g dětské krupičky
30 g másla
1 vejce
sůl
muškátový květ
--------------
300 g růžičkové kapusty
150 g anglické slaniny
60 g strouhanky
70 g másla
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru. V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova. V druhé pánvičce osmažíme nakrájenou slaninu, vložíme kapustičky, osolíme, opepříme a přidáme zbytek másla, které necháme jen rozpustit.

  2. Noky: v hrnci přivedeme k varu mírně osolené mléko, přisypeme všechnu krupičku, ztlumíme oheň a mícháme, až se nám vytvoří nelepivé těsto. Necháme trochu zchladnout a zapracujeme do něho vejce. V původním receptu byla vejce dvě, ale dala jsem jen jedno, myslím, že na toto množství stačí. Osolíme a přidáme muškátový květ. Mezitím si dáme vařit do většího hrnce vodu. Nočky můžeme vytvarovat pomocí dvou lžic nebo dobře to jde tak, že je vytvarujeme pomocí lžíce na zmrzlinu (viz. foto), do které těsto vmáčkneme. Před každým nočkem ji opláchneme ve vodě. Vyklepneme je na prkénko potažené folií a potom najednou zavaříme do osolené vody. Vaříme cca 3-4 minuty, vyplavou napovrch.

  3. Nočky dáme na talíře, rozdělíme na ně kapustičky se slaninou a posypeme opraženou strouhankou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!