Křupavý bramborový koláč s cibulí a rozmarýnem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1,5 kg syrových brambor
2 menší cibule
sůl
pepř
rozmarýn
olivový olej
máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Oškrábané brambory nakrájíme na co nejtenčí kolečka a než vymažeme formu máslem, necháme je ještě ve vodě.

  2. Do formy pak skládáme brambory, občas proložíme cibulí. Hotové dobře osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem (lepší je čerstvý, měla jsem ale jen sušený), štědře zakapeme olivovým olejem a pečeme 80-90 minut při 180°C do zčervenání okrajů lupínků.

  3. Hotové brambory voní máslem, rozmarýnem a jsou úžasné - příjemně měkké, ale zároveň s křupavými okraji, díky cibuli, máslu a oleji rozhodně ne suché.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!