Krocan Ferdinand v pyžamu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Nadivka:
3 větší cibule
5 rohliku
2 dcl smetany
4 vejce
muškátovy ořišek
pepř
200 g uzeného masa (pasta, ale muze byt i pastika)
1 hrst mandlí strouhaných
200 anglické slaniny nakrajené na tenké plátky
6-7 kg Krocan
Pyžamo:
(Pečící fólii k dostani v Tesco ustřihneme 2x v délce krocana + 30 cm navíc. Jelikoz je to nohavice, tak ji podelně ve švu rozstřiheneme, získáme tak dva velke pláty fólie, které položíme na sebe a na šicím stroji podelně sešijeme nejlepe cikcak stehem a získáme tak veliký šlauch, který na jednom konci svážeme svorkou dodávanou k pečící fólii)

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku zesklovatime na panvi, rohliky namocene ve smetane mirne vymackame, smichame s cibulkou, peprem, soli, muskatem, uzenym masem, mandlemi, vejci a vytvorime nadivku, kterou pak individuelne dochutime.

  2. Ferdinanda plnime nadivkou - doporucuji zasit krk, nebot nadivka zacne vytekat. Po naplneni zasijeme i spodni cast a Ferdinandovi za pomoci ostatnich clenu domacnosti navlekeme pyzamo. Potom ustedrime posledni pomazani v podobe grilovaciho koreni a sup s nim do trouby. 30 minut peceme na 220 stupnu a dalsi 3 hodiny na 170.

  3. Vyjmeme z trouby, ostrihneme kolem celeho ptaka folii, aby byl volny pro dalsi proceduru. Oblozime ho slaninou a dalsich 20 minut peceme na 170 stupnu, aby slanina hezky byla krupava, ale ne spalena! Podavame s opecenyma bramborama.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!