Krkovička v marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 hrubší krkovice
marináda:
80 ml 100 % jablečného džusu
lžíce dijonské hořčice
3-4 lžíce kvalitní sojové omáčky
1 cibule na klínky
lžička mletého česneku
1/2 lžičky hnědého cukru
lžička solamylu
špetka chilli
sůl
pepř
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku omyjeme, osušíme a okraje nařízneme. Osolíme a opepříme.

  2. Smícháme marinádu do které maso s cibulí namočíme. Necháme uležet nejméně dvě hodiny, ideálně na 24 hodin.

  3. Rozpálíme olej a okapané maso od marinády zprudka opečeme z obou stran. Lehce podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  4. Hotové vytáhneme a zabalíme na pár minut do alobalu. Mezitím vlijeme zbytek marinády i s cibulí do výpeku a necháme povařit.

  5. Pokud omáčka zhoustne moc zředíme vodou a dochutíme.

  6. Příloha je vhodná dušená zelenina nebo různě upravené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!