Krkovička s fazolkami a fazolemi na smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g krkovičky
1 velká cibule
1 lžička mleté papriky
hovězí vývar (nebo Masox)
2 hrsti malých bílých fazolí
200 g zelených fazolek
hlíva (nemusí být)
1 lžíce hladké mouky
1 smetana 12%
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky, cibuli nadobno, hlívu na kousky. Cibuli dáme osmažit na sádlo do sklovita, přidáme papriku, maso, malé fazole, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme.

  2. Když začne maso měknout přidáme zelené fazolky s hlívou a dusíme do měkka. Rozmícháme si mouku ve smetaně a zahustíme omáčku - mícháme, povaříme a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!