Krkovička po maďarsku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 600 g krkovičky bez kosti - 3 plátky
1 velká cibule
100 g sedlácké slaniny nebo Váhalovy...
3 stroužky česneku
cca 80 g rajského protlaku (nebo pyré)
1 plnější lžička mleté maďarské papriky
100 g červené papriky
100 g bílé papriky
feferonka nebo chilli, dle chuti
sůl
mletý pepř
sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na klínky a na sádle či oleji osmažíme jen lehce dozlatova. Pak přidáme na hranolky nebo kostičky pokrájenou slaninu a dále smažíme dozlatova.

  2. Ke slaninové cibuli dáme osmažit osolené a opepřené, po stranách nakrojené plátky krkovičky z obou stran.

  3. Následně přidáme rozvonět a zpěnit nasekaný česnek s paprikou a protlakem, přisypeme na kostky nebo nudličky pokrájené papriky, dle chuti nasekanou feferonku, ještě vše krátce osmažíme, přilijeme trochu vývaru a dusíme do změknutí masa. Dosolíme a opepříme dle chuti.

  4. Nepodléváme příliš, jen nutné množství, abychom nemuseli omáčku zbytečně zahušťovat. Pokud to s vývarem přeženeme, zahustit omáčku můžeme rozdrobeným chlebem nebo jíškou.

  5. Podávat můžeme s chlebem, knedlíkem, těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!