Krkovička na slanině, zázvoru a černém pivu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 hrubší plátky krkovice
2 cibule
5 stroužků česneku
cca-2 cm čerstvého zázvoru
lžíce hrubozrnné hořčice
80-100 g česnekového boku nebo anglické-plátky
200 ml černého piva
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli na plátky, zázvor a česnek nasekáme nebo nastrouháme na jemno. Smícháme hořčici, zázvor a česnek. Maso lehce naklepeme jen hřbetem ruky, osolíme a opepříme.

  2. Potřeme smíchanou hořčicí a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme polovinu slaniny, posypeme cibulí a položíme maso. Dáme zbytek slaniny a cibule.

  3. Podlijeme pivem a dáme přikryté do vyhřáté trouby na 200 st. Pečeme 40-45 minut. Odkryjeme a dopečeme na barvu. Podle potřeby podléváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!