Křenové kornoutky (rolky) se sýrem a šunkou

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Náplň:
250 ml smetany ke šlehání 33%
100 g lučiny, žervé nebo Paloučku
čerstvě nastrouhaný křen - dle chuti
sůl
bílý pepř
Dále:
plátky šunky - druh dle vlastní chuti
plátky sýru - druh dle vlastní chuti
Na dozdobení:
čerstvá nebo sterilovaná zelenina
hroznové víno
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Lučinu rozmačkáme se solí, pepřem a jemně strouhaným křenem. Vyšleháme smetanu na šlehačku, tu po lžících vmícháme do ochucené lučiny.

  2. Plátky sýrů a šunky potřeme náplní, přehneme do kornoutků nebo rolek a naaranžujeme na talíře či tácy. Dozdobíme dle chuti sterilovanou či čerstvou zeleninou, hroznovým vínem a bylinkami.

  3. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!