Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou

Recepty, Omáčky

Suroviny

400 ml mléko
200 ml smetana
muškátový květ
čerstvý křen
mandle
máslo
hladká mouka
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku. Zalijeme smetanou a doléváme postupně takové množství mléka, abychom dosáhli správné konzistence. Přihodíme křen, špetku muškátového květu, mandle,lžičku cukru a dle chuti osolíme. Necháme lehce provařit, popř. ještě dolijeme mléko (pokud možno plnotučné).

  2. Čím déle omáčku po přidání křene vyvařujete, tím bude křen cítit méně - záleží tedy čistě na vás, jak silnou omáčku chcete mít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!